2022-04-07 08:54:05• hírek • Szatmár.ro

Kiállították a rajzversenyen készült alkotásokat

Két napon át, azaz április 7-én és 8-án tekinthetőek meg az Iparosotthon kistermében azok a rajzok és kollázsok, amelyeket március 12-én, szombaton az "Egy gyermek mosolya" címmel szervezett rajz- és kollázskészítő verseny során készítettek a résztvevők.

A márciusi versenynek a szatmárnémeti Sváb Ház adott otthont és 16 tanintézmény diákjai vettek részt a nagycsoportos óvodás korosztálytól egészen nyolcadikig. A diákokat a zsűri öt csoport szerint értékelte, mint már akkor is elmondták, számos kivételes alkotás született, nagyon ügyesek voltak a tanulók.

A rajzverseny megálmodója és főszervezője Puskás Anetta, a Hiripi Általános Iskola tanítónője, aki elmondta, az elmúlt két év járványügyi megszorításai miatt bevezetett korlátozások eltörlését követően döntöttek úgy, hogy megszervezik ezt az eseményt, pontosan annak apropóján, hogy a maszkviselés kötelezettségének megszűnésével újra lehet látni mosolyogni a gyermekeket.



A nagy sikerű rajzverseny alkalmával résztvevők rajzokat, illetve kézzel alkotott kollázsokat készítettek, melyeket egy pedagógusokból álló zsűri értékelt. A zsűri elnöke Ghiriti Dorel Gheorghe volt, az alelnök Puskás Anetta, illetve további zsűritagok: Ardelean Adela, Kiss Zsófia, Nichita Sulyok Júlia és Nicu Miclăuș.

A szervezők minden csoportban kiválasztották a legjobb munkákat, így első, második és harmadik díjjal, valamint dicsérő oklevelekkel jutalmazták a diákokat.

A szervezők elmondták, a diákok ügyesek voltak, az elkészített munkák egy ötletgazdag, kreatív munkafolyamat eredményeként születtek meg, amiért mindenkinek járt az elismerés.

A szervezők már a márciusi verseny alkalmával ígéretet tettek a diákoknak, hamarosan sor kerül egy kiállításra is, erre pedig nem is kellett sokat várni, hiszen már az alkotások a helyszínen vannak, csütörtökön és pénteken bárki szabadon megtekintheti ezeket a munkákat.

Éljenek a lehetőséggel!

A rajzverseny és a kiállítás létrejöttét támogatta: a Hiripi Általános Iskola, a Szatmárpálfalvai Polgármesteri Hivatal, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, Maurer Alapítvány és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ.































 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: